+31 6 13 66 32 50

VDL Groep 

Kasteel Wolfrath is in 2015 aangekocht door het Eindhovense familiebedrijf VDL Groep. VDL Groep is een internationaal industrieel familiebedrijf met 105 bedrijven, verspreid over 19 landen en met ongeveer 15.000 medewerkers. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in vier divisies, namelijk: Toeleveringen, Autoassemblage, Bussen en Eindproducten. VDL Kasteel Wolfrath dient voor promotiedoeleinden en als verblijf voor medewerkers van VDL en hun relaties. 


Kracht door samenwerking

Kracht door samenwerking. Dat is de basis van VDL Groep. Deze onderneming is in 1953 door Pieter van der Leegte opgericht. Aanvankelijk was VDL Groep specialist in metaalbewerking. Later is het portfolio aangevuld met kunststofverwerking, de ontwikkeling, productie en verkoop van bussen en heeft het bedrijf zich ook gespecialiseerd in de hightech-toelevering voor onder andere de halfgeleiderindustrie.

Inmiddels is VDL Groep groot in toeleveringen en halffabricaten, maakt ze eigen eindproducten, zoals veersystemen, de geautomatiseerde inrichting van autofabrieken, warmtewisselaars en containerhandlingsystemen, en beschikt het familiebedrijf met VDL Nedcar in Born over de enige personenautofabriek in Nederland waar voor derden seriematige assemblage plaatsvindt.
VDL Groep innoveert door een combinatie van vakmanschap, ondernemerschap en hoogwaardige machines. De bedrijvengroep voegt de slagkracht van een multinational samen met de platte organisatie en de open, informele werksfeer van een familiebedrijf waar doorgroeimogelijkheden en continuïteit voorrang krijgen. 

Na 50 jaar ondernemerschap heeft Wim van der Leegte de leiding van het familiebedrijf in november 2016 overgedragen aan het directieteam met daarin zijn drie kinderen Pieter, Jennifer en Willem. Willem van der Leegte heeft zijn vader opgevolgd als president-directeur van VDL Groep. De gecombineerde jaaromzet in 2019 bedraagt 5,780 miljard euro. 

Meer informatie over VDL Groep 

 

Toeleveringen
Autoassemblage
Bussen
Eindproducten